Aanvullende (rij)-opleidingen

Naast het opleiden tot chauffeur, inclusief de bijbehorende examens van het Examenbureau (voorheen het Nbbe) van het IFV bieden wij aanvullende trainingen en nascholing aan. Dit kan zowel op ons centrum als bij u op locatie. Het BOCAS verzorgt onder andere simulator rijtraining, rijden met optische – en geluidssignalen, rijtrainingen op de openbare weg en trainingen om veilig te werken met bijzondere voertuigen. Alle opleidingen en trainingen kunnen zowel overdag als in de avonduren van maandag t/m zaterdag gevolgd worden.

Rijvaardigheidstrainingen
In de loop van de jaren kregen wij als opleidingscentrum meer en meer de vraag over het bieden van aanvullende cursussen op maat. Hiervoor hebben wij een rijvaardigheidsmodule ontwikkeld met een mobiele slipmat (maatwerk). Deze mat biedt een unieke vorm van realistisch oefenen. Uniek omdat u op uw eigen locatie met uw eigen voertuig de training volgt. De slipmat kan overal worden ingezet. Uitgerold is de mat 42 meter lang en tien meter breed. Met de in totaal 500 kilo wegende rubberen mat worden twee complete rijstroken nagebootst. De mat kan alle typen brandweervoertuigen aan: van personenauto tot hoogwerker en van motorfiets tot een 30 ton wegend voertuig.

Mentorchauffeur / Leerwerkplekbegeleider
Wij hebben deze aanvullende training ontwikkeld omdat de praktijk heeft laten zien dat hier behoefte aan is. De chauffeurs binnen het korps hebben één aanspreekpunt die goed op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Deze mentor heeft de kennis en vaardigheden om de collega’s te ondersteunen en bij te staan. Om aan de eisen van het mentorschap te voldoen raden wij de mentorchauffeurs wel aan om jaarlijks de applicatie te volgen. Ook is het een pre dat de aspirant mentorchauffeur in bezit is van het diploma brandweerinstructeur.

Leerwerkplekbegeleider

Rijden met optische- en geluidssignalen

Rijvaardigheidstraining openbare weg

Rijvaardigheidstraining afgesloten terrein

 
 
 

Nieuws:

19-10-2018
17 HV-plus dagen afgerond
15-08-2018
Skills-lab in tijdschrift 1-1-2
23-07-2018
Mooi resultaat!