Kettingbotsing bij BOCAS

10-12-2014

Beknelde personen bevrijden uit auto's, een kettingbotsting met vrachtwagens en een motorrijder onder een auto. De collega's van de kazernes Amstelveen, Diemen en Teunis hebben de afgelopen maanden heel wat voertuigen open gemaakt tijdens de ‘HV plus'-dagen op BOCAS.

De kazernes Amstelveen, Diemen en Teunis staan te boek als ‘HV Kazerne'. Zij staan altijd klaar om extra technische hulpverlening en advies te bieden. Deze kazernes beschikken namelijk over een hulpverleningsvoertuig dat meer en zwaarder gereedschap aan boord heeft dan een autospuit. "Met bijvoorbeeld een kraan om een auto uit het water te halen, zware vijzels om trams op te tillen en groter hydraulisch gereedschap om bijvoorbeeld de nieuwste Audi door te kunnen knippen", aldus Marijn de Groot (HV instructeur bij BOCAS) en Mark Smit (HV specialist).

Alle collega's van deze drie kazernes worden elk jaar opnieuw extra getraind. Dit jaar betstond de oefendag onder meer in het teken van het bevrijden van beknelde personen uit vrachtwagens en een motorfiets klem geschoven onder een bestelbusje. Marijn: "Deze oefendagen zijn heel belangrijk. We gebruiken de nieuwste technieken op steeds complexer wordende voertuigen. Denk aan de steeds sterker wordende constructies van auto's en alternatief aangedreven voertuigen, zoals elektrische auto's."

Sinds kort oefenen de HV Kazernes op BOCAS. In de onlangs geopende hal kan een kettingbotsing in een tunnel worden nagebootst. De 17 HV plus-dagen starten volgend jaar weer opnieuw.

 
 
 

Nieuws:

19-10-2018
17 HV-plus dagen afgerond
15-08-2018
Skills-lab in tijdschrift 1-1-2
23-07-2018
Mooi resultaat!