Nieuwe beoordelaars NW4 opgeleid

07-03-2017

Nu de elektronische leeromgeving zijn intrede heeft gedaan binnen het brandweeronderwijs is er veel veranderd. Naast het overgaan van het leren vanuit boeken naar de digitale wereld, is tegelijkertijd ook de inhoud van de leergang Manschap A aangepast. Een van de onderdelen is dat de examinering is veranderd. De praktijktoetsen die de manschappen A in opleiding (tussentijds) af moeten leggen worden door lokale beoordelaars afgenomen.
Op maandag 06 maart 2017 zijn er binnen NW4 een 12-tal beoordelaars opgeleid. Deelnemers uit Kennemerland, Zaanstreek-Waterland, Noord-Holland Noord en Amsterdam-Amstelland hebben gezamenlijk een trainingsdag beoordelaars gevolgd op het BOCAS. Naast de trainers waren de 12 beoordelaars en twee functioneel beheerders aanwezig.
Een kleine greep uit de diverse onderwerpen:

  • Uitleg veranderingen in examinering
  • Beoordelen praktijktoetsen
  • Beoordelaars betrouwbaarheid
  • Schriftelijk motiveren


Aan het einde van trainingsdag waren er veel positieve geluiden over het gezamenlijk optrekken in deze training waarbij het leren van elkaar centraal stond. Er was vanuit de groep duidelijke behoefte om in de toekomst vaker van en met elkaar te leren zodat het beoordelen van de praktijktoetsen kwalitatief goed blijft gebeuren.

 
 
 

Nieuws:

19-10-2018
17 HV-plus dagen afgerond
15-08-2018
Skills-lab in tijdschrift 1-1-2
23-07-2018
Mooi resultaat!