Blikkie 49 de sterkte in

04-09-2017

Na het afronden van de kerntaak Brandbestrijding en het behalen van het Korpsspecifiek afgelopen woensdag, gaan de Manschappen in opleiding van Blikkie 49 voor het eerst de sterkte in. De eerste 24-uursdiensten zijn maandag 4 september van start gegaan.

Blikkie 49 is de eerste lichting die onderworpen wordt aan een nieuwe opleidingsvorm. Een van de veranderingen is dat de stapel boeken ingeruild is voor een inlogcode voor de Elektronische Leeromgeving (ELO).  Maar dat is zeker niet de grootste verandering, vertelt Tom Trotsenburg, Trajectbegeleider Vakbekwaamheid.  Duaal leren is bij deze lichting ingevoerd zoals het door het IFV bedoeld is. Ze liepen al dagdiensten mee maar nog niet eerder zijn ze zo vroeg in de opleiding al de sterkte in gegaan, waardoor leren en werken gecombineerd worden.

Tot eind december zullen de Manschappen in opleiding twee keer per week een dagdienst bij het opleidingsinstituut BOCAS draaien. Daarnaast werken ze een keer per week een 24-uursdienst, in de sterkte bij de drukste kazernes. Er komen nog drie kerntaken aan bod: Technische Hulpverlening, Incidentbestrijding Gevaarlijke Stoffen en Waterongevallen. Het laatste examen is 22 december.

 
 
 

Nieuws:

19-10-2018
17 HV-plus dagen afgerond
15-08-2018
Skills-lab in tijdschrift 1-1-2
23-07-2018
Mooi resultaat!