Brandweer Zaanstad houdt pilot rijvaardigheidstraining

30-11-2011

Is het mogelijk om met onze eigen voertuigen te trainen op een eigen locatie? Om antwoord te krijgen op deze vraag organiseerde het Team Opleiden en Bijscholen van de brandweer zaanstad een pilot rijvaardigheid voor twee groepen chauffeurs.

"Tot nu toe gingen we altijd naar Lelystad, niet echt naast de deur voor ons. En we trainen daar wel prima, maar toch is het anders dan oefenen met je eigen tankautospuit." William Binnendijk van het team is enthousiast over het resultaat. De training vond plaats op de locatie Hoofdtocht. William: "We hebben de mobiele slipmat van BOCAS, het opleidingscentrum van regio Amsterdam-Amstelland, kunnen huren. En onder begeleiding van twee instructeurs van BOCAS vonden de twee trainingen plaats". De training bestond uit een praktisch dagdeel beheersing voertuig op gladde weggedeelten en het beoefenen van bochttechnieken onder verschillende wegverkantingen. Waarbij de instructeurs de chauffeurs ook praktische informatie en handvatten aanreikten. 

Door de grote brand aan de Vredeweg konden helaas drie chauffeurs niet aan de bijscholing mee doen. "Als ik terugkijk op de training, dan kan ik wel concluderen dat het een perfecte dag was. We wachten de evaluatie af, maar als iedereen net zo enthousiast is als ik, dan denk ik dat we dit vaker gaan doen. Het oefenen met de eigen auto op eigen terrein is echt de meerwaarde van deze bijscholing", aldus William.

Het is de bedoeling dat elke chauffeur één keer per jaar een bijscholingsdag krijgt, waarbij in een cyclus van drie jaar drie verschillende trainingen worden gegeven. Het gaat daarbij onder andere om onderdelen als verkeersregels, wetgeving en het oefenen van rechte- en bochtentechniek.

 
 
 

Nieuws:

19-10-2018
17 HV-plus dagen afgerond
15-08-2018
Skills-lab in tijdschrift 1-1-2
23-07-2018
Mooi resultaat!