Cursus Oefenleider geslaagd!

23-01-2013

Zaterdag 19 januari vond het examen van de vernieuwde cursus Oefenleider plaats op het BOCAS. Alle aanwezige deelnemers zijn hiervoor geslaagd.

De cursus was toe aan een update, omdat de oude niet meer voorzag in de behoefte van de OD en niet meer aansloot op de wijze van oefenen zoals dat nu gaat op de kazernes. Daarnaast zijn alle leergangen nu opgezet volgens het nieuwe opleidingssysteem, namelijk duaal leren waarbij op de werkplek opdrachten uitgevoerd worden onder begeleiding van een leerwerkplekbegeleider.

Bureau Vakbekwaamheid (Petra Eigenraam) heeft de wensen die de betrokken kazernes hadden samengevoegd met de kennis en doelstellingen van het oefenen en dit besproken met het BOCAS (Nicole Kotting en Ed Schermer). Het BOCAS heeft hierop het nieuwe concept samengesteld en deze cursus was in november 2012 van start gegaan met 7 cursisten van kazerne Aalsmeer en 1 cursist van kazerne Ouderkerk.

De cursus bestond uit drie avonden en twee zaterdagen waarvan de laatste de examendag was. Tussen de avonden in zaten twee weken zodat de cursisten ruim de tijd hadden om hun leerwerkplekopdrachten uit te kunnen voeren. Na afloop van het examen is de cursus door de cursisten geëvalueerd. Er kwam bijvoorbeeld uit dat men toch meer tijd wilde tussen de avonden in, zeker als er veel mensen van één kazerne komen. Ook zou men meer praktijk willen. Deze en meer gegevens zullen worden geëvalueerd door BOCAS en Bureau Vakbekwaamheid om de cursus weer te optimaliseren voor een volgende groep.

Al met al een geslaagde dag voor alle betrokkenen.

Gefeliciteerd allemaal vanuit BOCAS en Bureau Vakbekwaamheid!  

 
 
 

Nieuws:

19-10-2018
17 HV-plus dagen afgerond
15-08-2018
Skills-lab in tijdschrift 1-1-2
23-07-2018
Mooi resultaat!