FMTC bij BOCAS

20-03-2014

Op het oefencentrum van BOCAS worden steeds meer de contouren zichtbaar van de nieuwe oefenobjecten van FMTC.
Het bedrijf FMTC zal in de nabije toekomst op ons terrein verschillende trainingen gaan verzorgen. FMTC is een unieke en jonge onderneming met een uitgebreid aanbod aan survival- en veiligheidstrainingen voor de offshore- maritieme (Offshore trainingen) en industriële sector (Brand opleidingen). Daarnaast trainen zij ook de diverse hulpdiensten te water.

Om deze trainingen te kunnen verzorgen is er een heuse helikopter op ons terrein afgeleverd. Deze helikopter zal op zijn nieuwe thuisbasis gebruikt gaan worden in verschillende OPITO en NOGEPA gecertificeerde trainingen. De helikopter leent zich perfect voor het simuleren van een noodlanding op het land. Daarnaast is deze helikopter uitermate geschikt voor HLO opleidingen (Helicopter Landing Officer).

Ook het oefenschip, de MS Aquaferno, wordt door FMTC gebruikt. Dit oefenobject heeft een prominente plaats op zowel de trainingslocatie als het cursusaanbod van FMTC en BOCAS. Het schip is geschikt om trainingen te geven met betrekking tot algemene veiligheid, scheepsbrandbestrijding en medische zorg aan boord.

In de blusvijver zal een reddingsboot worden neergelaten en op het terrein wordt een heus zwembad gebouwd met een simulatie-helicopter.

 

De simulatie-helikopter wordt ingezet bij diverse trainingen waarbij het van belang is dat de persoon in kwestie op een efficiënte manier kan inspelen op gebeurtenissen in diens directe omgeving. Dergelijke trainingen worden HUET genoemd, wat staat voor Helicopter Underwater Escape Training.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site www.fmtc.nl

 

 
 
 

Nieuws:

19-10-2018
17 HV-plus dagen afgerond
15-08-2018
Skills-lab in tijdschrift 1-1-2
23-07-2018
Mooi resultaat!