Oefeningen

Oefeningen

De oefenmogelijkheden op het BOCAS zijn legio. Ons oefengebouw biedt eindeloze mogelijkheden voor verschillende soorten brandoefeningen. Diverse incidenten, ook op het gebied van hulpverlening, kunnen worden nagebootst. Van enkelvoudige hulpverlening tot  complexe gebeurtenissen zoals vrachtwagenongevallen en treinincidenten. Ook voor het oefenen van ongevalbestrijding gevaarlijk stoffen biedt ons centrum uitgebreide mogelijkheden.

BOCAS werkt sinds 2013 ook met twee multifunctionele oefenunits: de Brandverloop unit, ook wel Flashover unit genoemd en de Nozzle unit. In de met houtgestookte Brandverloop unit wordt op realistische wijze het ontstaan en verloop van een brand nagebootst. In de gasgestookte Nozzle unit container kunnen verschillende scenario’s beoefend worden en leren de deelnemers met de juiste straalpijptechnieken het  vlamfront te bestrijden.Voor het werken op hoogte biedt de klimtoren van ruim twaalf meter hoogte meer dan voldoende mogelijkheden om te oefenen.

De oefeningen worden op maat samengesteld voor manschappen, bevelvoerders en officieren. Er kan zowel in mono- als in multidisciplinaire samenstellingen geoefend worden.
 

 
 
 

Nieuws:

19-10-2018
17 HV-plus dagen afgerond
15-08-2018
Skills-lab in tijdschrift 1-1-2
23-07-2018
Mooi resultaat!